سه شنبه ۹ خرداد ۱۴۰۲
 

فناوری اطلاعات

 

فناوری اطلاعات

 

اداره کل بنادر و دریانوردی استان گیلان طی سالهای اخیر، تمام توان خود را بکار برده تا بسوی جامعه دانایی محور، از دانش و فناوری اطلاعات، نهایت بهره برداری را بنماید.



 

 اهم اقداماتی که در راستای استفاده از فن آوری IT و ICT تاکنون به انجام رسیده به شرح ذیل می باشد:

۱- اتصال شبکه رایانه ای بندر و گمرک

۲- استفاده از کامپیوترهای دستی در عملیات بارشماری

 

 

۳- استفاده از نرم افزار جامع بندری و مالی و اتصال به آن سیستم توزین گمرک در تشریفات بندری و دریایی

۴- ایجاد سایت تک پنجره

 

 

۵- ایجاد سامانه مشترک بین بندر و گمرک و پایانه و منطقه آزاد گلشن از طریق WIRELESS

 

 

۶- احداث برج کنترل

 



سرویس ترافیک شناورها 

امروزه استفاده از سرویس ترافیک شناورها بمنظور هماهنگی در تردد شناورها، امنیت و ایمنی دریانوردی، عملیات نجات در سوانح دریایی و حفاظت زیست محیطی بسیار ضروری است.

سرویس ترافیک دریایی در بندر انزلی

افزایش تردد کشتیهای تجاری و شناورهای صیادی و تفریحی در محدوده بندرانزلی، ترافیک زیادی را در منطقه ایجاد کرده بود. لذا سازمان بنادر و دریانوردی بمنظور کنترل کشتیها در لنگرگاه و مدیریت ترافیک دریایی منطقه مبادرت به راه اندازی اولین سرویس ترافیک دریایی کشور با هزینه بالغ بر ۲۰ میلیارد ریال در بندرانزلی نمود.

تجهیزات VTS

 سرویس ترافیک دریایی بندرانزلی از تمامی تجهیزات پیشرفته ناوبری و کمک ناوبری و مانیتورینگ از جمله رادار، نقشه دریایی الکترونیکی، سرویس شناسایی خودکار کشتیها، دستگاه بی سیم، دوربین مدار بسته، تجهیزات هیدروگرافی و هواشناسی و سرویس آرشیو اطلاعات بمنظور نظارت بر ترافیک دریایی منطقه تحت پوشش برخوردار است.

سرویس ترافیک دریایی بندرانزلی بر اساس قوانین انجمن بین المللی علائم کمک ناوبری بوده و به محض ورود شناورها به این محدوده اطلاعات ذیل از طریق شناور به مرکز کنترل کنترل ترافیک دریایی اعلام می گردد.

  

سیستم VHF, AIS

نام و مشخصه شناور - بندر مقصد - بندر مبدا - تعداد مسافر - خدمه - ظرفیت - میزان بارگیری و نوع محموله - نام نماینده یا مالک شناور - تاریخ و ساعت تقریبی ورود به لنگرگاه

 

 
۷- تحت پوشش قراردادن منطقه A2 رادیویی

 

۸- دارا بودن شبکه جامع فیبر نوری با سرعت ۱۰۰۰ مگابیت در هر ثانیه


۹- دسترسی به اینترنت